Tagtik

Bono flirtte met de dood

De dood en de eigen sterfelijkheid zijn maar enkele van de thema's op Songs of Experience, het album van U2 dat in december uitkwam. Bono, de zanger van U2, heeft eind vorig jaar geflirt met de dood. De 57-jarige Ier vertelde erover in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone, maar weigert veel details te geven over wat er precies is gebeurd.

"Sommige mensen maken in hun leven momenten mee waarop de dood hun pad kruist, psychologisch of fysiek. Bij mij was het fysiek", zo vertelt Bono. "Ik wou er ook niet te veel van maken. Vooral door de obsessie dat mensen alle details willen kennen van wat celebrity's overkomt. Ik wil er wel over spreken, maar de mensen moeten alles kunnen aanvullen met wat ze zelf hebben meegemaakt, begrijp je?"

Bono geeft nog toe dat dood en sterfelijkheid sowieso thema's zouden zijn geweest op Songs of Experience. In een interview met hetzelfde blad sprak The Edge, de gitarist van U2, eerder al over de ervaring die Bono had gehad, maar ook hij was vaag gebleven.

(Fausto by Tagtik/Source: Rolling Stone/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren