Tagtik

Boogerd: "Er wordt nog altijd gekloot"

Michael Boogerd heeft zijn schorsing van twee jaar uitgezeten, een straf die hij kreeg van de UCI omdat hij had toegegeven dat hij tijdens zijn carrière doping heeft gebruikt. Hij mag opnieuw aan het werk gaan als ploegleider bij Roompot-Nederlandse Loterij waar hij vanaf 1 januari 2018 opnieuw deel van uitmaakt.

In een interview met de NOS blikt hij terug op zijn schorsing: "Het waren niet de twee slechtste jaren van mijn leven. Het voelde niet als gevangenisstraf", aldus de Nederlander. Twee jaar lang moest hij wegblijven uit alles wat met de wielerwereld te maken had.

Boogerd heeft wel snoeiharde kritiek op de dopingrel rond Chris Froome. Hij is er niet verbaasd over dat Froome in een slecht daglicht komt te staan. "Ik ben heel erg verbaasd hoe de reacties zijn. Hoe naïef bepaalde media of volgers dit opvatten... Ik heb nooit geloofd dat na Armstrong en na Boogerd in één keer al het rotte uit de sport was", zo zegt Boogerd. "Dat blijkt ook wel. Dat er nog altijd wordt gekloot. Er zijn regels en binnen die regels wordt de grens opgezocht. Froome doet daar ook gewoon aan mee."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren