Tagtik

Boris Johnson in nauwe schoentjes

De Britse kwaliteitskrant The Sunday Times publiceerde zondag een artikel dat verklaart waarom Boris Johnson, voormalig burgemeester van Londen en ex-minister van Buitenlandse Zaken, nog altijd niet de macht heeft overgenomen van premier Theresa May, zoals al maandenlang wordt voorspeld.

De flamboyante Johnson haalde vorige week de voorpagina van alle Britse kranten (zowel de kwaliteitskranten als de tabloids) met het nieuws dat hij gaat scheiden van zijn tweede vrouw met wie hij 25 jaar getrouwd is. Die is zijn talloze affaires grondig beu. Zijn recente affaire met Carrie Symonds, een ex-directeur communicatie van de Conservatieve Partij die 24 jaar jonger is dan de 54-jarige Johnson, was de affaire te veel.

Theresa May blijkt volgens de krant te beschikken over een geheim dossier over Johnson: in een document van 4000 woorden staan heel wat smeuïge details over het geheime leven van Boris Johnson. Een leven gevuld met cocaïnegebruik, politieke blunders en talloze verhoudingen met vrouwen.

Johnson sloeg al terug met zijn columns in The Mail on Sunday en The Daily Telegraph. Daarin uitte hij felle kritiek over de manier waarop premier May de onderhandelingen met de EU over de brexit aanpakt.

(Fausto by Tagtik/Source: Sunday Times, VRT Nieuws, Telegraph/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren