Tagtik

Bpost kiest voor 'American dream'

Bpost neemt het Amerikaanse pakjesbedrijf Radial volledig over voor 820 miljoen dollar, omgerekend zo'n 700 miljoen euro.

Radial heeft zijn hoofdzetel in Pennsylvania en telt 6.700 voltijdse werkkrachten. Het bedrijf beschikt over 24 distributiecentra en behandelde vorig jaar ongeveer 306 miljoen pakjes. De omzet voor dit jaar wordt geschat op 1 miljard dollar.

Bpost hoopt met de overname van Radial, klanten uit Europa en Noord-Amerika een grensoverschrijdende dienstverlening aan te kunnen bieden. Radial beschikt eveneens over een ruime expertise rond e-commerce.

De overname die in het laatste trimester van dit jaar zal afgerond worden  betekent "een grote sprong voorwaarts voor Bpost en is van cruciaal belang om een leidende speler te worden in de logistieke dienstverlening voor e-commerce, zowel in de Benelux en Europa als wereldwijd", aldus Bpost-topman Koen Van Gerven.

Nadat Bpost in 2013 een meerderheid van de aandelen verwierf van het Amerikaanse postbedrijf Landmark Globalin, zet het nu dus een volgende stap op Amerikaanse bodem door de overname van Radial, dat tot nu in handen was van investeringsfondsen waaronder Sterling Partners en Longview Asset Management.

(Skwadra by Tagtik/Source: Knack/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren