Tagtik

Bracke stuurt prins Laurent naar zijn Kamer

Afgelopen zomer kwam prins Laurent onder vuur te liggen na een bezoek aan de Chinese ambassade waarvoor de regering geen toestemming had gegeven. De federale regering kwam overeen om de dotatie van Laurent voor 2018 met vijftien procent te verlagen.

Deze 'straf' kwam er nadat Laurent in legeruniform aanwezig was op de ambassade van China, zonder toelating van de regering. Dat meldt de woordvoerder van prins Laurent. Laurent was aanwezig op de negentigste verjaardag van het Chinese leger, maar vroeg de regering niet om toestemming om er aanwezig te mogen zijn. Vervolgens postte de prins zelfs een foto van de bijeenkomst op zijn sociale media. VTM meldt dat Laurent vanaf dit jaar 47.000 euro minder zal krijgen.

Laurent aanvaardt deze straf echter niet zonder zijn versie van de feiten te geven. Zo wil de Belgische prins zich kunnen verantwoorden in de Kamer. Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) bekijkt momenteel nog hoe hij deze ongewone zaak zal aanpakken. Bracke zou een speciale commissie samen laten komen waarin Laurent zich zal kunnen verantwoorden, maar waar ook de advocaat van de regering het woord krijgt. De beslissing van deze 'commissie Vervolgingen' zal vervolgens moeten goedgekeurd worden door de voltallige Kamer.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren