Tagtik

Brand: zo kan je huisdier gered worden

Inwoners van het Vlaams-Brabantse Zaventem kunnen vanaf 1 maart een bijzondere sticker aan hun voordeur of raam hangen. Hiermee kunnen ze aangeven dat er zich honden of katten in hun woning bevinden. Dat is immers nuttige informatie voor brandweerlui in geval van een brand.

Zaventems schepen voor dierenwelzijn Erik Rennen wijst erop dat er jaarlijks 20.000 branden zijn in België, waarvan de helft in privéwoningen plaatsvindt. Naast de tientallen menselijkes slachtoffers, komen ook huisdieren al te vaak om bij een brand. "In chaotische omstandigheden van een brand is het vaak niet evident om te weten te komen of er effectief huisdieren aanwezig zijn. Een waarchuwingssticker kan hiervoor een oplossing zijn", zegt de schepen bij Ring Tv.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West keurde het voorstel goed, maar benadrukt dat in de eerste plaats menselijke slachtoffers zullen gered worden en de veiligheid van de brandweerlui het belangrijkste blijft. Als de situatie zich ertoe zou lenen, kunnen ook huisdieren gered worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ring Tv/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren