Tagtik

Brandweerlui redden burgemeester uit brandend huis

Bart Halewyck mag van geluk spreken dat hij het nog kan navertellen. De burgemeester van het West-Vlaamse Gistel lag afgelopen nacht zorgeloos te slapen op de zolderverdieping van zijn woning in de Kaaistraat, toen er op het gelijkvloers brand uitbrak. Op de gelijkvloerse verdieping is het restaurant van zijn vriendin gevestigd. De vrouw merkte de brand op in haar restaurant, maar kon haar partner, de burgemeester, niet bereiken.

Haar twee zonen kon ze nog snel wakker maken en naar buiten helpen, maar ze raakte door de rookontwikkeling niet meer tot bij burgemeester Bart Halewyck. "Door de hevige rook kon ik niet zelf naar beneden. Ik wachtte de brandweer op aan het venster. Ik had al een vluchtroute via het dak bekeken, maar de brandweer kon me uiteindelijk veilig naar beneden brengen", vertelt de burgemeester bij Focus Wtv. De brandweerlui baanden zich vervolgens een weg naar de zolderverdieping, waar de burgemeester lag te slapen. De brandweermannen wekten de burgemeester en haalden hem veilig en wel naar buiten.

De woning is onbewoonbaar verklaard en de schade in het eethuis is aanzienlijk, maar uiteindelijk raakte niemand gewond. "Ik ben de brandweer altijd dankbaar, maar nu misschien nog iets meer", besluit burgemeester Halewyck.

(Skwadra by Tagtik/Source: Focus Wtv/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren