Tagtik

Braziliaanse Rode Duivel geeft ons tips

Igor de Camargo werd geboren op 12 mei 1983 in Porto Feliz, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat van São Paulo. Dat de grote Igor in de wieg was gelegd voor het voetbal, was al snel duidelijk, maar bij welk kind is dat niet het geval in het land van de wiegende heupbewegingen en de onnavolgbare dribbels? Waar sterren als Ronaldo, Pelé, Zico, Roberto Carlos en Mané Garrincha de idolen zijn van elk opgroeiend voetballertje, heb je niet veel andere uitwegen in het leven dan het dagelijks spelletje met de kinderen uit de buurt.

De Camargo speelde in Brazilïe voor Bonsucesso FC en Bonsucesso FC, waarna hij aan zijn rijkgevuld Europees en vooral Belgisch getint avontuur begon bij KRC Genk, Heusden-Zolder, FC Brussels, Standard Luik en een resem andere clubs.

In 2008 verkreeg deze Braziliaan, die zowel als targetman als aanvallende middenvelder uitgespeeld werd, de Belgische nationaliteit. Door heel wat blessureleed kwam hij echter maar tot negen interlands voor de Rode Duivels.

Wie is er dan ook beter geplaatst dan Igor de Camargo om de kansen van onze Rode Duivels tegen Brazilië in te schatten?

"Met drie achterin ga je altijd problemen krijgen aan de linkerkant. Dus ik zou kiezen voor een viermansdefensie, met Vertonghen als linksachter. Hij kent Willian goed uit de Premier League en heeft veel ervaring met die positie", vertelt Deca bij Het Laatste Nieuws.

Maar De Camargo benadrukt dat de Belgen daarom niet plots verdedigend moeten gaan spelen, integendeel. "De Rode Duivels moeten zeker niet defensief denken - ze hebben de kwaliteit om tegen Brazilië meester te zijn over de bal. Vooraan zou ik de driehoek met Mertens, Hazard en Lukaku houden. Zij hebben de beste automatismen."

(Skwadra by Tagtik/Source: Sporza - HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren