Tagtik

Brazilië-België: honderden fans vast in België

Na het succes van de Rode Duivels in de achtste finale tegen Japan, stuurde de Belgische voetbalbond een e-mail naar alle leden van de Belgische fanclubs om aan te kondigen dat er nog enkele kaartjes waren om de kwartfinale tegen Brazilië bij te wonen.

Een paar honderd duivelsupporters reageerden snel op de oproep en grepen hun kans.

Maar, deze believers die er wel heel veel voor over hebben om hun favoriete elftal aan te gaan moedigen op het WK, geraken gewoonweg niet in Kazan om de wedstrijd bij te wonen.

Clement Pirotte, fan van de Duivels, doet zijn verhaal in La Dernière Heure. "Ik volgde de wedstrijden tegen Tunesië en tegen Engeland live in het stadion in Rusland (...) Dus kocht ik logischerwijs ook een kaartje voor de wedstrijd tegen Brazilië. Helaas is er geen vlucht voor ons, blijkt nu", klaagt de supporter.

"Het is schandelijk, er zijn maar twee vliegtuigen die zijn gecharterd, ze bieden amper 405 zitplaatsen en als je de gasten, de VIP's, de sponsors enzovoort al meerkent, weet ik niet eens zeker of er 100 echte supporters bijkunnen", betreurt hij.

En het vinden van een last-minute vliegticket lijkt een onbegonnen zaak: het is immers onmogelijk om nog een ​​stoel te vinden voor minder dan 1.000 euro, steeds met een tussenstop en soms meer dan 20 uur reizen. "Het is een schande, Brussels Airlines vertelt ons dat ze niet de middelen heeft om nog een extra vlucht naar Rusland in te lassen, maar ik weet zeker dat dat mogelijk moet zijn. En ook deze zal vol zitten, dat is zeker!", besluit deze gedesillusioneerde supporter.

Feit is dat het enorm frustrerend moet zijn om een ticket te hebben voor de match van de Belgen, maar geen vlucht om Kazan te bereiken ...

(Skwadra and LpR by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren