Tagtik

{Breaking} Koen Naert Europees kampioen marathon!

Het feest kan niet op voor de Belgen! Koen Naert is zonet Europees kampioen geworden op de marathon. Hij legde de 42,195 km af in een tijd van 2 uur negen minuten en 55 seconden. Voor België is het al de zesde medaille al op het EK Atletiek.

Koen Naert heeft al het hele jaar toegeleefd naar deze wedstrijd. Het EK is pas zijn eerste marathon van dit jaar. De verpleger van opleiding heeft deze wedstrijd minutieus voorbereid op stage in het Amerikaanse Mammoth Lake. Zijn goede vorm toonde hij al eerder dit jaar op de halve marathon van Valencia.

Dat Naert geschiedenis schrijft is duidelijk. Slecht één Belg slaagde er eerdal al in om de Europese titel op de marathon te veroveren: de legendarische Karel Lismont in 1971. Naast de gouden plak voor Lismont behaalde België nog maar zes andere medailles op de marathon. Lismont haalde twee keer brons, Roelants haalde zilver en brons. Parmentier en Vandendriessche haalde elk één keer zilver. (Skwadra by Tagtik/Source: Sporza/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren