Tagtik

{Breaking} Verpleger vermoord mogelijk 21 mensen

In Namen voert het parket een onderzoek uit naar 21 verdachte overlijdens. Een verpleger wordt ervan verdacht zijn patiënten vergiftigd te hebben. Hij zou dit zowel bij privépatiënten als in het rusthuis waar hij werkte in Meux (La Bruyère) gedaan hebben.
 
Het parket is in september 2017 een onderzoek gestart. De zaak ging aan het rollen toen een patiënt, die geboren is in 1930, werd binnengebracht in het ziekenhuis Saint-Luc in Bouge. Hij stierf even later. Het overlijden van de patiënt werd eerst niet als verdacht beschouwd, maar na onderzoek kwam aan het licht dat de man zijn insulinegehalte extreem hoog lag voor een persoon die niet aan diabetes leed. Meteen sprong een verpleger in het oog die zowel privé bij particulieren werkte als in een rusthuis. 
 
De man wordt ervan verdacht 21 slachtoffers te hebben gemaakt. Hij is al meer dan 20 jaar verpleger. De dader werd op14 september aangehouden op verdenking van moord, maar hij ontkent elke betrokkenheid. Hij legt uiteenlopende verklaringen af wat de man extra verdacht maakt. In november werd hij ook effectief beschuldigd van poging tot moord.
 
De onderzoekers werken nauw samen met het rusthuis. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren