Tagtik

Brengt dazenbeet EK in gevaar voor Thiam?

Olympisch en wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam kan op 9 en 10 augustus een derde titel toevoegen aan haar nu al rijkgevulde palmares. Dan vindt immers de zevenkamp plaats op het Europees kampioenschap atletiek in Berlijn. Thiam en haar coach Roger Lespagnard dromen er zelfs van het Europees record van Klüft van 7.032 punten.

Na haar overwinning op de prestigieuze Hypomeeting in Götzis, waar ze over 2.01m sprong, eindigde ze met een sprong over 1.97m als tweede op de Diamond League Meeting van Parijs. Op het BK won ze het verspringen met 6.60m en woensdagavond wou de Luikse nog een allerlaatste wedstrijd voor het EK inplannen.

Door een beet van een daas die Thiam vrijdag opliep, moet ze echter waarschijnlijk forfait geven voor de Internationale atletiekmeeting van Luik in het stadion van Naimette-Xhovémont. Nadat ze zaterdag nog normaal kon trainen, had ze maandag last van een serieuze zwelling aan de linkerenkel.

Het is dus niet zeker of Thiam woensdagavond zal kunnen springen in Luik door deze infectie die ze opliep na een dazenbeet. "Over drie dagen is dat allemaal vergeten maar ja, om te springen in Luik wordt dat niet vanzelfsprekend. Ze zet immers af met haar linkervoet en Nafi klaagt over pijn", zegt haar coach in HLN.

"Vervelend, want ze zit fysiek echt wel in uitstekende vorm richting EK, daarom kunnen we nu ook geen stomiteiten begaan", gaat Lespagnard verder.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren