Tagtik

Brexit: ramp voor Premier League?

In het Engeland na de Brexit zullen de Engelse clubs mogelijk veel meer Engelsen in hun spelerskern moeten tellen. En dat heeft gevolgen voor enkele van de topclubs uit de Premier League.

In het eerste seizoen van de Engelse Britse Premier League, in het seizoen 1992-1993, zorgde Engeland voor 72% van de spelers. Dit seizoen is dat percentage gedaald tot 31%. Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, zullen de regels voor het aantal Engelsen in elke club drastisch veranderen, zo meldde The Mail on Sunday.

Volgens de Britse tabloid zullen de clubs in de hoogste Engelse klasse mogelijk 10 of zelfs 12 Engelsen moeten opnemen in hun kern van 25 spelers. Als dit plan waar zowel de Engelse voetbalbond als de Premier League aan meewerken, wordt uitgevoerd, zullen enkele grote clubs hun kernen drastisch moeten aanpassen. Momenteel tellen Manchester City en Arsenal amper 6 Engelsen in hun kern, Chelsea zelfs maar 5.

In ruil voor een hoger percentage van Engelsen in de kern, zou de Engelse voetbalbond de kwaliteitscriteria voor buitenlandse spelers willen verlichten.

The Mail on Sunday berekende ook de speelminuten die Engelsen dit seizoen al zijn gegund: bij Arsenal ging in de eerste vier speeldagen in de Premier League amper 1% van de speelminuten naar Engelsen, bij Chelsea amper 4%.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren