Tagtik

'Britse speurders in Bulgarije voor Maddie'

In mei 2007 verdween de toen 3-jarige Madeleine McCann uit haar vakantieverblijf in het Portugese Praia de Luz. Sindsdien leverde het onderzoek nog geen doorbraak op. Daar kan misschien weldra verandering in komen. Een bron uit het Operation Grange-onderzoek van Scotland Yard meldde een maand geleden nog dat de Britse politie op zoek is naar een man die heel belangrijk voor de verdwijningszaak kan zijn. De Britse regering maakte in september bekend dat het opnieuw 154.000 pond investeert in de zoektocht naar Maddie.

Die zoektocht kan wel eens een verrassende wending nemen. Zo is de Britse politie een Bulgaarse weduwe op het spoor gekomen die wel eens een belangrijke rol zou kunnen gespeeld hebben in de verdwijning van de Britse kleuter. Met deze extra investering van de Britse regering kan de politie op zoek naar deze vrouw. Dat meldt The Sun.

De gezochte vrouw is van Oost-Europese afkomst en woonde in Praia da Luz, vlak bij het vakantiehuis waar de familie McCann in 2007 verbleef toen Maddie verdween. Nadat haar echtgenoot stierf, verliet ze Portugal. "Ze zou iets gezien of gehoord kunnen hebben dat voor haar nutteloos lijkt te zijn, maar dat voor ons levensbelangrijk kan zijn. Als ze zich hierin herkent, hopen we dat ze de politie contacteert. Ze heeft echt niets te vrezen", vertelt een bron bij The Sun.

Het Bulgaarse koppel werkte als huishoudhulp in Praia de Luz op het moment dat Maddie verdween. De echtgenoot van de Bulgaarse vrouw was een veroordeelde pedofiel die inmiddels overleden is. De Britse politie trok deze week naar Bulgarije om zijn weduwe op te sporen. De Bulgaarse vrouw wordt 'de vrouw in het paars' genoemd omdat enkele getuigen rond de verdwijning in de buurt van het vakantiehuis van de familie McCann, een koppel hadden opgemerkt waarvan de vrouw in het paars gekleed was. De Bulgaarse man en vrouw zouden het vakantiehuis van Maddie nauwlettend in de gaten hebben gehouden. De Britse politie is daarom in Bulgarije om deze vrouw te zoeken. "De zoektocht bevindt zich momenteel in een kritische periode", bevestigde een bron dicht bij het onderzoek.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Findmadeleine)

Ook dit kan u interesseren