Tagtik

Broer 'De Reus': 'België te klein als waarheid boven komt'

De broer van 'De Reus' van de Bende van Nijvel doet via VRT NWS een oproep naar getuigen. Hij wil dat iedereen die meer weet over de bende er mee naar buiten moet komen. De man denkt dat er een doofpotoperatie aan de gang is en dat zijn broer van hogerhand beschermd is geweest.
 
Volgens de man was zijn broer een 'soldaat', terwijl ze eigenlijk de 'generaals' moeten hebben. "“Het moet gedaan zijn. Daarom doe ik een oproep aan mensen die er meer van weten. De kopstukken moeten bovenkomen.” De man is niet zeker dat alles ooit boven komt, maar de broer van 'De Reus' was zijn broer alleszins niet de spilfiguur van de Bende. "Bij de rijkswacht is er een doofpotoperatie aan de gang. Mijn broer is altijd van hogerhand beschermd geweest. Als alles uitkomt, zal België te klein zijn", getuigt hij. 
 
De broer heeft er nooit bij stilgestaan dat zijn broer een van de leden van de Bende van Nijvel kon zijn. "Je kent de robotfoto's wel, maar denkt niet dat dat je broer kan zijn. Na een tijdje begin je dan toch te vergelijken. Hij was bij de rijkswacht en bij de groep Diane. Ik vermoed dat mijn broer zijn hele leven spijt heeft gehad, maar dat hij onze familie wou besparen en daarom gezwegen heeft tot op zijn sterfbed.” (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren