Tagtik

Bruggeling vermoord in Roemenië?

Het verkoolde lichaam van de 54-jarige Geert uit Brugge werd zondagmiddag gevonden op de achterbank van een uitgebrande wagen aan een huis in het Roemeense dorp Ighiu. Zijn nabestaanden blijven met heel veel vragen achter.

"We hebben de autoriteiten daar al gecontacteerd, maar we krijgen alleen te horen dat het onderzoek loopt. Ik heb hier een heel slecht gevoel bij en vrees echt voor een crimineel feit", zegt de 73-jarige Rolanda, zus van het slachtoffer, in Het Nieuwsblad.

De 54-jarige Geert verhuisde een jaar geleden naar Roemenië om er een nieuw leven op te bouwen. De afgelopen weken gaf de Bruggeling echter verschillende signalen waaruit bleek dat hij wou terugkeren naar België. Zondagnamiddag zou hij zijn reis naar België uitvoeren. Na een busrit van twintig uur, zou hij terug in België moeten geweest zijn, maar dat gebeurde niet. De stoffelijke resten van de Belg werden teruggevonden op de achterbank van een uitgebrande wagen in Roemenië.

In de lokale Roemeense pers wordt geschreven dat Geert op de achterbank van de wagen in slaap is gevallen en dat hij de motor liet draaien om warm te blijven. Een kortsluiting zou volgens de lokale pers voor de brand hebben gezorgd. De familie van het slachtoffer gelooft deze hypothese echter niet. "Ik hoop dat we ooit zullen weten hoe hij gestorven is. Ik denk dat het om een afrekening ging. Maar dan hoop ik dat hij al dood was voor die wagen uitbrandde", zegt zus Rolanda. Binnenlandse Zaken volgt het onderzoek van nabij op.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren