Tagtik

Brugse politie ziet play-offs niet zitten

Nog één wedstrijd in de reguliere competitie en de Belgische voetballiefhebber kan zich opmaken voor de play-offs. Een competitieformat waar niet iedereen mee opgetogen is. Tal van clubs willen op zijn minst sleutelen aan de opzet van de voetbalcompetitie en die tegenstanders krijgen ook bijval... van de politie!

Voor Dirk Van Nuffel, korpschef van de politie van Brugge, wordt zijn korps opgezadeld met extra problemen met de play-offs, tijdens een periode waarin hij nog tal van andere evenementen georganiseerd ziet in Brugge waar de politie massaal moet worden ingezet, zoals de loopwedstrijd Dwars door Brugge en de Heilig Bloedprocessie in mei.

"De competitie start vroeger en eindigt later", zo vertelt Van Nuffel in Het Nieuwsblad over de vele voetbalwedstrijden in een seizoen.

"Een affiche die in een gewone competitie als ‘normaal’ zou worden beschouwd, krijgt plots een groter sportief belang en moet meer aandacht van de politie krijgen", aldus Van Nuffel over PO1-wedstrijden. "Daar kom je vaker ploegen met risicosupporters tegen. En in plaats van die één keer per jaar te ontvangen, gebeurt dat met play-offs twee keer."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren