Tagtik

Brusselse oudejaarsnacht: 37 mensen opgepakt

Na schermutselingen en brandstichtingen tijdens de jaarwisseling werden in de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene 37 mensen opgepakt. Dat meldt Le Soir.

Veertien onder hen werden gerechtelijk aangehouden, vier werden ter beschikking gesteld van het parket. 23 anderen werden dan weer administratief aangehouden, voornamelijk voor de verstoring van de openbare orde en de openbare weg.

Voornamelijk tussen 23.00 uur en 2.00 uur liep het serieus uit de hand in Brussel. In Haren werd een politiekantoor in brand gestoken.

Enkele jongeren hebben zondagnacht verschillende voertuigen van de politie en de brandweer bekogeld met stenen. Aan metrostation Brussel West werd een wagen in brand gestoken.

Groepjes jongeren staken autobanden in brand in de buurt van de Leopold II-laan in Molenbeek en aan het metrostation Zwarte Vijvers. Vervolgens vielen de jongeren de toegesnelde politie en brandweer aan met stenen.

In Anderlecht staken jongeren vier wagens in brand op een parking in de Victor Olivierlaan, in de Miessestraat en in de Jaurezstraat.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir - Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren