Tagtik

Brusselse winkeliers zoeken zelf nog relschoppers

Morgen valt de uitspraak in de snelrechtprocedure voor twee relschoppers, onder wie de Brusselse rapper, Benlabel, die gezien worden als de aanstokers van de rellen in Brussel meer dan twee maanden geleden.

De Brusselse rapper Benlabel werd door het Brussels parket opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de rellen die losbraken in Brussel na de kwalificatie van Marokko voor het WK voetbal in Rusland van volgende zomer.

Daags voordien had hij een opmerkelijke post op zijn Facebookpagina gezet: "Demain on vas tout cramé à Lemonnier maroc City gang!! Russie 2k18" ('Morgen vernielen we Lemonnier maroc City gang!! Rusland 2k18').

De rapper was ook aanwezig toen de rellen zaterdagavond aan de Beurs losbraken. Bij de Brusselse krant La Capitale meldde hij eerder al dat zijn post niet letterlijk moest worden opgevat, maar alleen figuurlijk.

Bij de rellen raakten zaterdag een twintigtal agenten gewond en werden zware vernielingen aangericht door een driehonderdtal herrieschoppers.

Een van de meest gestroffen winkelzaken op de Lemonnierlaan was die van Frieda De Kerf. Haar meubelzaak werd herschapen tot een complete ravage. Frieda is enorm ontgoocheld over het beperkte aantal betrokkenen dat nu voor de rechter moet verschijnen. "Er zijn duidelijke foto's van 9 daders, er hebben 25 relschoppers mijn winkel vernield. 2 verdachten moeten zich nu verantwoorden voor de rechtbank", zegt uitbaatster Frieda ontgoocheld bij Bruzz.

Ze wil zelf nu proberen zoveel mogelijk relschoppers alsnog te identificeren. "We hebben nog veel foto's en beelden kunnen bemachtigen. Ik laat dit niet zomaar rusten." Het onderzoek naar de andere relschoppers loopt nog, maar Frieda is alvast vastberaden om nog meer daders te helpen identificeren.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: La Capitale, Bruzz/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren