Tagtik

Burgemeester Close: "Dit is de job die ik echt wou"

Na de rellen in Brussel en de daarmee gepaard gaande kritiek van overal en iedereen, blijft Brussels burgemeester Philippe Close (PS), ondanks zijn jeugdige leeftijd, zijn rustige zelve. Close is met zijn 46 lentes de jongste burgemeester van de Belgische hoofdstad ooit. Er rest Close nog één jaar tot de gemeeenteraadsverkiezingen en in die laatste maanden wil de PS'er nog hard werken op vlak van veiligheid, onderwijs en mobiliteit.

Close komt bij de redactie van Bruzz nog eenmaal terug op de rellen waarbij honderden jongeren auto's en winkels vernielden. "Eerst en vooral: er mag geen straffeloosheid zijn in de stad. Er zijn regels. Wie zich daaraan houdt, zal plezier beleven in de stad, in het andere geval krijgt u het met de politie aan de stok. De snelle interventie woensdag heeft dat ook getoond. Zaterdag zijn de zaken wat anders gelopen. We kregen toen te maken met een voetbalwedstrijd die geen enkele politiezone in het land als een risicomatch had bestempeld, ook het federale niveau niet. Ik was bij wijze van spreken de enige die gewaarschuwd had: 'Let op voor het feestje nadien, want Marokko speelt.' Ik woon in die Anneessenswijk. Daar moeten we uit leren", klinkt Close standvastig.

Terwijl de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 naderen, blijkt burgemeester Close daar helemaal nog niet mee bezig te zijn. "Ik besef vooral dat ik een ongelofelijke kans heb gekregen. Ik ben de jongste burgemeester uit de geschiedenis van Brussel. Nu ligt er een grote uitdaging et puis on verra, quoi. Ik ben supergeëngageerd en ik verberg niet dat dit een job was die ik echt wou, zelfs al komt dit vroeger dan verwacht. Ik ben groot geworden naast Freddy Thielemans en Roger Lallemand, mijn twee mentoren. Nu wil ik vooral werken en naar de verkiezingen gaan zonder spijt", besluit Close bij Bruzz.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren