Tagtik

Burgemeester Schaarbeek in de clinch met minister Jambon

De afgelopen dagen kwamen opnieuw meer vluchtelingen aan in Brussel. Vaak vertoeven ze in de buurt van het Noordstation of het gekende Maximiliaanpark. Om de situatie niet uit de hand te laten lopen, kondigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)woensdag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken aan dat de politie de komende dagen actie zal ondernemen in de buurt van het Noordstation.

"Indien we een nieuwe jungle van Calais willen voorkomen, moeten we de toestand constant in de gaten houden. Een werkgroep evalueert de toestand op regelmatige basis. Wanneer een verhoging wordt vastgesteld, komt de politie tussen om te vermijden dat mensen zich in het Noordkwartier en meer in het bijzonder het Maximiliaanpark vestigen. De komende dagen zijn nog acties voorzien", zei minister Jambon gisteren.

Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) is het niet eens met deze zware woorden van minister Jambon. Hij zal dan ook geen toestemming geven aan zijn politiekorps om actie te voeren in het Maximiliaanpark. "De razzia's hebben geen nut, behalve dan misschien electoraal gewin op kap van de angsten van de bevolking," klinkt het bij burgemeester Clerfayt.

(Skwadra by Tagtik/Ilustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren