Tagtik

Bus ontploft in centrum Rome

Een autobus van de Italiaanse vervoersmaatschappij Atac is dinsdag in brand gevlogen en ontploft in hartje Rome.

De bus van lijn 63 stond te wachten in Via del Tritone toen hij omstreeks 10.00 uur 's ochtends plots vuur vatte en ontplofte. Omstaanders die alles zagen gebeuren, konden hun ogen niet geloven. Toen de eerste vlammen uitbraken, heeft de dappere buschauffeur meteen alle passagies naar buiten begeleid. Dat bleek hoogdringend want enkele luttele seconde nadat de chauffeur ook zelf van de bus stapte, explodeerde de bus.

De brandweer rukte snel uit en kon het vuur na enkele minuten doven. Enkele omliggende gebouwen raakten beschadigd door de explosie en zijn nu zwartgeblakerd. Een dichte zwarte rook pakt samen boven Rome.

Volgens de eerste berichten is het vuur ontstaan ter hoogte van de achterste zitplaatsen. Op zo'n tien minuten tijd is de bus veranderd in een vuurzee, waarna de explosie plaatsvond. Meteen na de harde knallen verzamelden kijklustigen zich rond de brandende bus tussen de Trevifontein en het Spanjeplein. De politie sloot de straat snel af zodat de brandweer haar werk kon doen.

"Bij de brand is niemand gewond geraakt. Busmaatschappij Atac opent een intern onderzoek naar de oorzaak van de brand", klinkt het vanuit Italië.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren