Tagtik

Calvo: "Voorkeursbehandeling profvoetballers niet eerlijk"

Uit een studie van Het Nieuwsblad blijken profvoetballers in België een bijzondere voorkeursbehandeling te krijgen op het vlak van bijdragen aan de sociale zekerheid. De krant zette de cijfers naast elkaar: een vuilnisman met een brutojaarloon van 30.240 euro betaalt 11.512 RSZ per jaar, een voetballer met een brutojaarloon van 337.102 euro amper 10.421 euro aan RSZ-bijdragen.

"Zulke kortingen voor voetballende grootverdieners kunnen niet. Voetbal is belangrijk en brengt mensen samen, maar zo’n systemen zijn net geen promotie voor het voetbal", aldus Kristof Calvo, federaal fractieleider van Groen, bij Het Nieuwsblad.

Maggie De Block, minister van Sociale Zaken, verdedigt de kortingen op de RSZ: het is volgens haar de enige manier om goede spelers naar de Belgische competitie te krijgen en jonge spelers langer in België te houden.

Een houding die Calvo, zelf ook een groot voetballiefhebber, niet begrijpt: "Dat is geen argument om dit systeem in stand houden. Mensen hebben ook heel graag fiscale rechtvaardigheid. En dat is hier duidelijk niet het geval. De cijfers tonen dat nog maar eens aan: dit is niet fair."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren