Tagtik

Camera draait net weg bij vluchtmisdrijf

In de nacht van maandag op dinsdag werd een geparkeerde wagen zwaar aangereden op het Masiusplein in het Vlaams-Brabantse Sint-Kwintens-Lennik. De klap was zo hard dat zelfs de wielas brak. De dader verdween met de noorderzon.

Ingrid Blockerye ontdekte 's ochtends dat de auto van haar dochter compleet vernield werd. "Niemand heeft iets gehoord. De politie werd er bij gehaald en de wagen moest weggesleept worden. We hoopten dat de camera op het Masiusplein de aanrijding zou geregistreerd hebben. Maar de politie zegde ons dat de camera niet werkte. Het is toch de bedoeling dat die camera’s helpen om vandalisme en aanrijdingen  op te sporen?", klaagt Ingrid aan.

De vernielde wagen heeft een grote emotionele waarde want hij behoorde voordien toe aan de grootvader van eigenares Silke. Aangezien de opa twee maanen geleden overleed, is de wagen dan ook enorm belangrijk voor Silke en haar moeder Ingrid.

Burgemeester Irina De Knop weerlegt inmiddels alle kritiek op de camera's die de aanrijding niet gefilmd hebben. "Ik kan u melden dat alle camera’s in het centrum van Sint-Kwintens-Lennik werkzaam zijn. Vorige week woensdag gebeurde er nog een periodiek onderhoud door de firma Siemens. Jammer genoeg werd de aanrijding van de wagen niet geregistreerd. De camera’s maken immers voortdurende draaiende bewegingen. Wekelijks wordt ook het functioneren van de camera’s door onze politiediensten opgevolgd", zegt de burgemeester bij Persinfo.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren