Tagtik

"Chauffeurs, stop niet meer in België"

De vele incidenten met transmigranten op Belgische snelwegparkings zijn geen al te beste reclame voor de transportindustrie.

Verschillende transportbedrijven roepen hun vrachtwagenchauffeurs daarom op om niet meer te stoppen op de 'onveilige' snelwegparkings in België. Enkel in uitzonderlijke gevallen, zoals wanneer ze moeten rusten en bij vermoeidheid, wordt nog gevraagd om te stoppen in België.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil de de mensensmokkel op de Belgische snelwegparkings grondig aanpakken. Jambon ontplooide daarom een plan met drie maatregelen.

Als eerste maatregel zullen vijf snelwegparkings op de E40 richting de kust van zonsondergang tot zonsopgang bewaakt worden door een privébedrijf, met veiligheidsagenten én honden. Als tweede maatregel zullen de lokale en federale politie elke dag controles uitvoeren op het spoor, langs de snelwegen en in de haven van Zeebrugge. Als derde maatregel zal de taskforce tegen mensensmokkel voor een intensievere samenwerking zorgen tussen alle veiligheids- en gerechtelijke diensten om informatie rond mensensmokkel sneller en efficiënter uit te wisselen.

Op die manier hoopt de minister de Belgische snelwegparkings opnieuw veiliger te maken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren