Tagtik

Chelsea: Eden out, Thorgan in?

Thorgan Hazard staat nog 2,5 jaar onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Toch denkt het Duitse Bild dat de Belgische middenvelder volgende zomer de Bundesliga zal verlaten.

Thorgan kent een uitstekend eerste seizoenshelft, met 6 goals en 6 assists in de Bundesliga. Dat wakkert de interesse van enkele Europese topclubs aan, zoals van Chelsea waar Thorgan tussen 2012 en 2015 onder contract lag. De Blues leenden hem toen uit aan Zulte Waregem en Mönchengladbach.

Bild vroeg de Rode Duivel naar meer uitleg over het gerucht van een terugkeer naar de Londense club: "Als je goed speelt bij je club en je ploeg aan zeges helpt, dan kom je automatisch in de belangstelling van grote clubs", aldus de broer van Eden die verder diplomatisch blijft in zijn antwoord. "Voor mij telt nu alleen maar Borussia. We moeten ons opnieuw plaatsen voor Europees voetbal."

Als Thorgan naar Chelsea terugkeert, is het nog maar de vraag of hij herenigd zal worden met zijn broer Eden. Die wordt (zoals haast in elke mercato) genoemd bij Real Madrid. De marktwaarde van Thorgan schommelt rond de 20 miljoen euro.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren