Tagtik

Club wil Coucke als voorzitter

Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, en Marc Coucke, voorzitter van Anderlecht, kunnen het goed met elkaar vinden. Hun clubs zijn grote rivalen, maar die rivaliteit beperken de twee zakenmensen tot het sportieve aspect. Voor Verhaeghe zou het voor het Belgische voetbal een goede zaak zijn als Coucke zich kandidaat zou stellen om Roger Vanden Stock op te volgen als voorzitter van de Pro League.

"Marc heeft zich nog geen kandidaat gesteld, maar ik denk dat het verstandig is dat hij het doet", zo vertelt Verhaeghe bij Het Nieuwsblad. "Anderlecht is historisch de grootste ploeg van het land en heeft altijd bestuurslui gehad die zich voor het algemeen belang hebben ingezet. Roger Vanden Stock was zo iemand en ik heb er het volste vertrouwen in dat Marc Coucke in dezelfde filosofie zal werken."
 
De grote baas van het Breydelstadion wil bij de JPL enkele wijzigingen doorgedrukt krijgen (Play-offs of de halvering van de punten na de reguliere competitie afschaffen, het aantal wedstrijden verminderen, onderhandelen over de televisierechten). Daarvoor zoekt hij bondgenoten en Coucke zou er daar een van kunnen zijn.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren