Tagtik

Collegiale complimenten: "Courtois meest complete doelman ter wereld"

Of hij daadwerkelijk zal verkozen worden tot doelman van het WK, dat weten we pas zondag na de finale tussen Frankrijk en Kroatië. Maar één ding is zeker: Thibaut Courtois maakte indruk op deze wereldbeker!

Ook onze noorderburen staan vol bewondering te kijken na de kattensprongen die de boomlange (1.99m) Limburger telkens weer weet te maken. "Hij doet me in alles denken aan Edwin van der Sar in zijn beste jaren", zegt ex-Nederlands international Ronald Waterreus. "Dat lange lijf, die kalmte, die geweldige reflexen die hij maakte tegen Brazilië en Frankrijk. Doorgaans gaan lange keepers wat langzamer tegen de grond. Courtois niet en dat maakt hem in de reactie automatisch tien centimeter sneller dan kleinere keepers", merkt Waterreus op.

"Hij is op dit moment de meest complete doelman ter wereld. Hij heeft een keeperslichaam bij uitstek, kan meevoetballen, is ongelooflijk snel in zijn reflexen. Hij had het verdiend om wereldkampioen te worden met België", staat Ed De Goey hem bij. "En keepen is zoveel moeilijker geworden. Als je dan ziet hoe Courtois werkelijk alles tot in de perfectie beheerst. Kunst is het."

(Skwadra by Tagtik/Source: AD/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren