Tagtik

'Comité P moet stal Bende van Nijvel uitmesten'

Het Comité P wordt op de zaak van de Bende van Nijvel gezet. Dat bevestigt Johanna Erard, de voorzitter van het Comité P, aan Het Nieuwsblad.

Het Comité P krijgt de loodzware opdracht om zich te verdiepen in het gerechtelijk onderzoek naar de beruchte Bende van Nijvel, dat sinds kort in een stroomversnelling is geraakt.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) maakte dinsdag in het parlement bekend dat de Cel Waals-Brabant, die belast is met het onderzoek, fors uitgebreid zal worden. Geens voert de daad meteen bij het woord en dertien speurders zullen het huidige team van vijf versterken. Acht speurders van de federale politie en vijf onderzoekers van het Comité P, de politiewaakhond, gooien zich op het ellenlange dossier.

"Het Comité P heeft al eerder het dossier van de Bende onder de loep moeten nemen. Ze kennen stukken van het duizenden pagina’s dikke dossier dus, en ze moeten het niet helemaal inlezen. We kiezen hen voor hun inzicht en hun knowhow", verklaart procureur-generaal Christian De Valkeneer de opmerkelijke keuze voor het Comité P.

(Skwadra by Tagtik/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren