Tagtik

'Communiefeesten lijken steeds meer op trouwfeesten'

Het is weer de periode van het jaar waarin heel wat kinderen hun communie vieren. Bij die kleine of plechtige communice hoort vaak een groot feest en heel wat ouders sparen daar blijkbaar kosten noch moeite voor.

Zo valt het dit jaar op dat voor communiefeesten in Vlaanderen steeds meer beroep wordt gedaan op echte 'communieplanners', net zoals dat bij huwelijken het geval is, die het hele feest van A tot Z organiseren. Catering, muziekoptredens, inkleding van de zaal, alles moet tot in de puntjes geregeld worden. Daar hangt een groot prijskaartje aan, maar dat belet verschillende ouders duidelijk niet.

"Het is een enorme trend dat communiefeesten thuis worden georganiseerd. Vrienden en familie onder elkaar, maar dan hebben de klanten vaak niet genoeg stoelen, servies of borden en dan gaan ze dit huren", klinkt het eveneens bij een verhuurbedrijf in het VRT Nieuws.

Ook is er sprake van communiefeesten dit meerdere dagen duren en ook de zogenaamde 'nannyservice' deed zijn intrede de afgelopen jaren. Hierbij zorgen enkele personen er op het feest voor dat de kinderen geëntertaind worden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren