Tagtik

Coucke stelt 'fake news' aan de kaak

De supporters van Anderlecht slaken wellicht een zucht van verlichting: aanvoerder Adrien Trebel blijft in het Astridpark voetballen. Tijdens deze zomermercato werd hij met een transfer naar de Ligue 1 of de Bundesliga in verband gebracht, maar uiteindelijk koos de 27-jarige Fransman om zijn contract te verlengen tot 2023.

Anderlecht moet wel een grote financiële inspanning doen om hem in de ploeg te houden. Volgens Het Laatste Nieuws verdient de linksvoetige Fransman nu netto 2 miljoen euro per jaar, het hoogste salaris dat Anderlecht ooit aan een speler betaalde. Tot nu toe stond het record op naam van Lukas Teodorczyk die 1,7 miljoen euro verdiende.

Voorzitter Marc Coucke reageerde via Twitter op de genoemde bedragen (2 miljoen netto bij Het Laatste Nieuws, 1,5 miljoen euro bruto bij Het Nieuwsblad). "Wie @rscanderlecht volgt, weet dat Luc en ik sinds maanden ook knokken om het juiste financiële evenwicht in de kern te herstellen: beste verdienen meest maar met minder grote verschillen", zo stond te lezen in zijn tweet. Met als afsluiter: "Dus vul de ontbrekende letters in: Dit artikel is F**e N**s", verwijzend naar het artikel in Het Laatste Nieuws.

(Fausto by Tagtik/Source: Laatste Nieuws, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren