Tagtik

Coucke verzoent: Berrier opnieuw in A-kern Oostende

"Is deze kerst-en eindejaarsperiode geen ideaal moment voor verzoening? Laat ons allen zonder verzuring noch rancune het nieuwe jaar ingaan!": zo luidde de tweet die Marc Coucke, voorzitter van KV Oostende (tot eind februari) en van Anderlecht (vanaf maart), zaterdagnamiddag de wereld instuurde.

De flamboyante zakenman wil duidelijk in een goede verstandhouding vertrekken bij Oostende en voegt meteen ook de daad bij het woord: Franck Berrier, de voorbije twee maanden verwezen naar de B-kern omdat hij een transfer naar Thailand wou forceren, wordt vanaf 1 januari 2018 opnieuw opgenomen in de A-kern van de kustploeg. Hij trekt ook meteen mee op winterstage naar Murcia.

Voorzitter Marc Coucke sprak in de kerstperiode telefonisch met de speler. "Ik wou weten hoe hij terugkijkt op de voorbije twee maanden. Het is een bijzonder hartelijk en correct gesprek geworden", zo staat op de website van de club te lezen. "Franck heeft getoond dat hij wel degelijk een hart heeft voor KV Oostende. En dat waarderen we. Anderzijds heeft Berrier ook begrip getoond voor ons standpunt. Zand erover en vanaf nu kijken we enkel nog vooruit."

"Het is nu aan mij om te tonen dat ik opnieuw met volle zin een rol van betekenis kan spelen voor KV Oostende", zo luidt de reactie van de Franse middenvelder zelf.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren