Tagtik

Criminele bendes teisteren skioorden Alpen

Dievenbendes hebben het in de Alpengebieden steeds meer gemunt op duur skimateriaal. Georganiseerde bendes gaan er massaal aan de haal met wintersportmateriaal. Dat bevestigt de Nederlandse Ski Vereniging (NSV) aan De Telegraaf.

De dieven slaan vaak toe in mondaine skioorden en bestelen je wanneer je even aan het uitblazen bent tijdens een dagje wintersport. "Vorig seizoen was het aantal claims met twintig procent toegenomen vergeleken met het jaar ervoor. En dit seizoen zien we een verdere stijging", bevestigt Reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen.

Nederlander Joep Gimbrère uit Tilburg werd het slachtoffer van een diefstal in het Oostenrijkse Sankt Anton en blijft verweesd achter. "De politie zei dat bendes duizenden ski’s en boards stelen. Meestal gebeurt dat onder aan de pistes in de buurt van een parkeerplaats, zodat ze snel met de buit kunnen wegwezen. We hoorden afgelopen week aan alle kanten dat er flink geroofd wordt. Oppassen dus. Het is nu aan de orde van de dag in de Alpenlanden. Justitie doet niks, omdat het maar om ski’s gaat. Dat loont niet."

(Skwadra by Tagtik/Source: De Telegraaf/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren