Tagtik

Daar is Brugse meisjesbende weer

In september en oktober werd de stationsbuurt van Brugge geterroriseerd door een meisjesbende. Zes tienermeisjes werden er aangespoord door een amper 15-jarig meisje om andere meissjes te slaan en te schoppen. De tienerbende wou zelfs een meisje op de treinsporen gooien. De vechtpartijen werden vaak gefilmd en vonden hun weg naar Instagram. De Zehbi's, waarvan vier van de zes bendeleden een tijdje samen op het Koninklijk Technisch Atheneum zaten, werden algauw geïdentificeerd door de politie.

De politie van Brugge kreeg veel klachten binnen en startte eind oktober een onderzoek naar de tienerbende. Sindsdien is het stil rond de Zehbi's. De leidster van de bende werd zelfs even in een gesloten instelling opgesloten.

Op Instagram is deze week echter plots een nieuw account opgedoken waarop gewelddaden van meisjesbendes te zien zijn. Tal van filmpjes van vechtende Brugse jongeren worden er lustig op gedeeld. Verschillende leden van de beruchte meisjesbende De Zehbi's reageren 'fier' op de filmpjes. Het zou echter om oude filmpjes gaan die nu op een nieuwe Instagrampagina gedeeld worden.

De Brugse politie is een onderzoek gestart naar dit account dat deze week plots opdook.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren