Tagtik

Daarom is de avondspits vanavond gigantisch

Wie woensdagavond naar huis rijdt na het werk, zal de verkeersdrukte meer dan waarschijnlijk wel ervaren. VAB en het Vlaams Verkeerscentrum verwachten woensdagavond immers een avondspits die ongezien is voor een woensdag.

De hoofdreden hiervoor is dat heel wat mensen vanwege het verlengde Hemelvaartweekend een meerdaagse trip maken. Op die manier verhuist de avondspits van vrijdag, die steeds de drukste van de week is, deze week naar woensdagavond.

"Veel Belgen vertrekken al in de namiddag. In eigen land trekken veel toeristen naar de Kust en de Ardennen. Ook Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn populaire bestemmingen voor het Hemelvaartweekend. In eigen land zullen de grootste files zich rond Antwerpen en Brussel bevinden. Met name rond Antwerpen, verwacht VAB op woensdag al een vroege en een zware avondspits", geeft Joni Junes van VAB meer uitleg in Het Nieuwsblad.

Ook zondagnamiddag kan het heel druk worden op de grootste Belgische invalswegen. Heel wat (dagjes-) toeristen keren dan immers terug om daags nadien opnieuw aan het werk te gaan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren