Tagtik

Daarom schoten ze leeuwin neer in Bellewaerde

Er komen heel wat heftige reacties nadat de in Bellewaerde ontsnapte leeuwin Rani werd doodgeschoten. De dierenarts, veiligheidsdiensten en de directie van dierenpark Bellewaerde benadrukken op een persconferentie dat het na twee gemiste verdovingspeilen met pijn in het hart het dier moest afmaken.

Leeuwin Rani ontsnapte donderdag uit haar kooi in Bellewaerde. Meteen werd het dierenpark onruimd. "Wij hebben drie uur aan een stuk geprobeerd om het dier te compartimenteren en het dier terug te drijven naar haar eigen stal. Dat is niet gelukt. Wij hebben drie uur geprobeerd haar eerst te verdoven", vertelt de directeur Veiligheid aan Het Nieuwsblad.

Nadat een gespecialiseerde dierenarts er tot tweemaal toe niet in slaagde het dier te raken met een verdovingspijl, bleek er nog maar één mogelijke oplossing te zijn. Alle bezoekers en medewerkers werden meteen het park uit geleid toen bekend raakte dat de leeuwin ontsnapt was. Enkel 4 mensen haastten zich naar de dichtstbijzijnde 'veilige' plek en dat was in hun geval een treinwagon. Na 3 uur in vrijheid sloop Leeuwin Rani echter naar de treinwagon met de 4 inzittenden. "De deuren van de trein waren niet honderd procent dicht te krijgen. Daarom hebben wij die verschrikkelijke beslissing gemaakt om te schieten", klinkt het emotioneel bij de veiligheidsdiensten. De leeuwin was tot op 10 meter van de treinwagon gekomen, waarna ze neergeschoten werd.

De leeuwin was op slag dood. Ze zou door een menselijke fout ontsnapt zijn uit haar verblijf.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren