Tagtik

Dan toch geen metrostation Toots Thielemans?

Frans Anneessens, de gildedeken die in de achttiende eeuw op de Grote Markt werd onthoofd wegens zijn betrokkenheid bij een volksoproer in de hoofdstad van de Oostenrijkse Nederlanden, kreeg een premetrostation naar hem genoemd. Als Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit, zijn zin krijgt, wordt dat station binnenkort vernoemd naar jazzlegende Toots Thielemans die in de buurt van het premetrostation is geboren.

Zoubida Jellab, gemeenteraadslid voor Ecolo, is daar echter niet over te spreken. "We gaan François Anneessens opnieuw onthoofden", zo schrijft ze op haar Facebookpagina. Zij vindt dat Thielemans het zeker verdient om zijn naam te geven aan een plaats of een cultureel centrum, maar de naamsverandering zou te veel verwarring stichten.

"Dit is een unilaterale en arbitraire beslissing. Bovendien verwijst de naam, net zoals Brouckère en Rogier, naar het plein waar het station aan ligt. De naamsverandering zal alleen voor verwarring zorgen", zo zegt Jellab in de Brusselse krant La Capitale.

(Fausto by Tagtik/Source: Bruzz/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren