Tagtik

De Croo gaat Trump achterna

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo (Open Vld) gaat de strijd aan met het zogenaamde 'fake news'. Het was de Amerikaanse president Donald Trump die dit relatief nieuwe begrip bij het grote publiek onder de aandacht bracht in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Fake news heeft een grote invloed op de beeldvorming van de maatschappij en bij gevolg ook op het stemgedrag. Dat moet nu aan banden gelegd worden, vindt ook minister De Croo.

Terwijl Trump te pas en te onpas 'fake news' schreeuwde omtrent elk nieuwsfeit dat hem in nauwe schoentjes bracht, wil de Belgische minister met een daadkrachtig en beredeneerd actieplan het fake news in ons land aanpakken om de democatie te beschermen.

"Fake news is desinformatie en is een bedreiging voor de democratie die dringend moet worden aangepakt", zegt De Croo. De minister van Digitale Agenda rekent op een team van deskundigen om te onderzoeken hoe fake news op bijvoorbeeld social media het best aangepakt kan worden. De Croo rekent niet enkel op experts, maar laat ook burgers voorstellen doen via stopfakenews.be. Tegen eind juni wil de minister dan de beste voorstellen bundelen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren