Tagtik

De Gouden Bal voor Kevin De Bruyne?

Met Manchester City is Kevin De Bruyne op weg om de titel in de Premier League te pakken. Het is mogelijk niet de enige trofee die de Rode Duivel dit seizoen haalt met de Citizens. Man City geldt als een van de favorieten voor de eindzege van de Champions League. En de ex-speler van Racing Genk kan ook met de Rode Duivels op het WK in Rusland deze zomer een hoofdrol spelen. Hij kan dus dit seizoen prestaties neerzetten die hem later op het jaar in de running brengen voor de Gouden Bal.

Maar ook zonder die titels heeft De Bruyne voldoende klasse om zich tot opvolger te kronen van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de twee supersterren die in de voorbije tien jaar de Gouden Ballen onder elkaar verdeelden. Dat is toch de mening van Leroy Sané, de Duitse ploegmaat van De Bruyne in het Etihad Stadium.

"Hij is een heel speciale speler. Een ongelofelijke speler", zo vertelt Sané op de website van de club over zijn ploegmaat. "Zijn manier van spelen, hoe hij naar doel schiet of passes geeft... Echt mooi om te zien. Ook in wedstrijdjes op training denk ik vaak: Hoe heeft hij die bal nu kunnen geven? Hoe doet hij dat toch?"

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren