Tagtik

De metamorfose van Philippe Geubels

'Taboe', het programma op één waarin werd gelachen met mensen met wie je eigenlijk niet mag lachen, hield acht weken lang de Vlaamse televisiekijker aan het scherm gekluisterd. Gemiddeld keken 1,8 miljoen Vlamingen naar hoe Philippe Geubels het had over thema's als armoede, zwaarlijvigheid, holebi's of mensen met een fysieke handicap.

Philippe Geubels bleek veel meer te zijn dan een stand-upcomedian: hij nam op grandioze wijze interviews af van de mensen met wie hij enkele dagen optrok. "Ik moet zeggen dat me dat geweldig goed af ging. Ik voelde me op mijn gemak en de mensen die ik sprak, zijn toch nooit weggelopen", zo vertelt hij lachend bij Het Laatste Nieuws. "Misschien wel omdat ik géén grondig voorbereid interview afnam, maar gewoon een gesprek van mens tot mens probeerde te voeren."

Het programma heeft ook Geubels veranderd: "Ik heb heel wat bijgeleerd en ben op veel vlakken ruimdenkender geworden. Alle mensen die hebben meegedaan, hebben me hard geraakt. Als ik nog maar dénk aan de meeste deelnemers, krijg ik al tranen in mijn ogen."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren