Tagtik

De nieuwjaarswens van minister Jan Jambon

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) hoopt dat het veiligheidsgevoel in België in 2018 opnieuw zal toenemen. Dat zei de minister gisteren in he VTM-nieuws.

"De aanwezigheid van de militairen in het straatbeeld hangt samen met het terreurniveau, dat nog steeds op drie staat. Voorlopig blijft dat ook op niveau drie. Ik hoop dat we in 2018 kunnen meemaken dat dat niveau naar beneden kan gaan."

Als het terreurniveau zou dalen, wil dat niet meteen zeggen dat de militairen verdwijnen uit het straatbeeld in ons land. Ze zouden nog bepaalde doelwitten bewaken, zoals de Amerikaanse ambassade.

Jambon blijft waakzaam, ook tijdens deze kerstdagen. "Ik ga met een gerust hart de eindejaarsfeesten in, maar je moet natuurlijk op elk moment alert blijven. We moeten altijd alert blijven. We bevinden ons nog onder terreurniveau drie. Onze diensten zijn in opperste staat van paraatheid. Alle maatregelen die we konden nemen, zijn genomen."

"We hopen dat we in de loop van de komende maanden naar 2 kunnen. Omdat dat betekent dat het veiliger wordt, maar ook vanwege de budgettaire implicaties", klinkt het daags voor oudejaarsavond op het kabinet van Jambon.

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM-nieuws/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren