Tagtik

De schrik van Brugge: een bende tienermeisjes

De afgelopen weken werd de stationsbuurt van Brugge geterroriseerd door een meisjesbende. Zes tienermeisjes worden er aangespoord door een amper 15-jarig meisje en slaan en schoppen andere meisjes. Vorige week wou de tienerbende zelfs een meisje op de treinsporen hebben willen gooien. De vechtpartijen worden vaak gefilmd en vinden hun weg naar Instagram.

De Zehbi's, zoals de bende zich noemt,  probeerden afgelopen donderdag een meisje op de treinsporen te duwen. "Ze viel gelukkig nog net op het perron. Maar die meisjes bedreigden haar zelfs met de dood. Ze is zo bang dat ze zelfs uit het leven probeerde te stappen", zegt de vader van het jonge slachtoffer.

Vier van de zes bendeleden zaten een tijdje samen op het Koninklijk Technisch Atheneum, dicht bij het station. De directie van deze school belooft maatregelen aangezien hun leerlingen vaak het slachtoffer zijn van het willekeurige geweld.

"De politie moet hier veel vaker tussenkomen. Er is iets grondig fout en wij willen er alles aan doen om dat recht te zetten. Sommige leerlingen, die veel schrik hebben, begeleiden we al mee naar de bushalte. We passen zelfs onze lesroosters aan. In samenspraak met de leerlingen en de ouders laten we hen vroeger of later vertrekken. Op die manier kan die bende niet meer inschatten hoe laat onze leerlingen hun bus of trein nemen", zegt pedagogisch directeur Petra De Schepper, die na de vakantie samen met opvoeders en leerlingenbegeleiders zal patrouilleren in de omgeving.

De politie van Brugge kreeg al enkele klachten binnen en startte een onderzoek naar de tienerbende.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren