Tagtik

De Wever blijft bij standpunt over Mawda

In een interview met Het Laatste Nieuws neemt Bart De Wever geen woord terug van zijn verklaring over de dood van Mawda, het tweejarige dochtertje van illegale vluchtelingen dat bij een achtervolging door een politiekogel stierf. De Wever kreeg felle kritiek toen hij wees op de verantwoordelijkheid van de ouders van het meisje.

"Men heeft gezegd dat ik de sereniteit van de rouw doorbrak. Maar die sereniteit wás er op dat moment niet. De politie - waarvoor mijn partij bevoegd is - werd uitgekreten voor moordenaars. Dat heb ik op een rustige, evenwichtige manier willen corrigeren", aldus De Wever.

"En andermaal: de ouders van Mawda zíjn helemaal geen vluchtelingen. Hun asielaanvraag werd in Duitsland afgewezen. Keer op keer leggen ze dat naast zich neer en riskeren ze hun leven en dat van hun kinderen om Engeland te bereiken. Dat is niet zonder risico" zo zegt de burgemeester van Antwerpen.

De voorzitter van de N-VA betreurt de dood van Mawda en vele andere kinderen die omkomen tijdens de vluchtpogingen van hun ouders, maar "wij zijn niet verantwoordelijk voor de keuzes die hun ouders maken."

(Fausto by Tagtik/Source: Laatste Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren