Tagtik

De Wever: geen schrik van anti-BDW-lijst 'Samen'

'Samen', het bondgenootschap waarmee SP.A en Groen volgend jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen trekt, benadrukt dat hun samenwerking niet gekant is tegen Bart De Wever. De burgemeester van Antwerpen vindt het niet erg dat het wél zo is.

"De hele linkerzijde heeft een anti-BDW-lijst gevormd. Allemaal samen tegen mij. Ik ben daar niet rouwig om", zo zegt De Wever bij Het Laatste Nieuws. "Omdat het de Antwerpenaar straks een duidelijke keuze biedt. Dat bevalt mij. Dit worden echte burgemeestersverkiezingen."

De Antwerpse burgemeester is trots op wat hij heeft kunnen realiseren: een betere mobiliteit, een bloeiende Antwerpse haven en economie, gezonde financiën, minder criminaliteit.

En dus trekt De Wever met veel vertrouwen naar de kiezer. Uit de tussenkomsten van Van Besien in de gemeenteraad kan hij afleiden waar tegenstander Van Besien voor staat: "Ik verplicht niemand om voor mij te stemmen. Als u wilt dat Antwerpen de voorbeeldstad van het opengrenzenbeleid wordt, dan is Wouter Van Besien uw man. Als u wilt dat we opnieuw geld uitgeven dat er niet is: stem niet op mij, want ik ga dat niet doen. Als u wilt dat de Antwerpse burgemeester de politie aanpakt en niet de criminelen: stem Van Besien."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren