Tagtik

De Wever insinueert drugstrafiek in gemeenteraad

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober naderen en het discours wordt steeds harder gevoerd in Antwerpen. In een interview over de drugssmokkel in de Scheldestad, beweert Antwerps burgemeester Bart De Wever dat sommige gemeenteraadsleden misschien wel betrokken zijn.

"De cash die bij ons in de cocaïnehandel omgaat, is enorm", zegt De Wever in De Volkskrant. "Waar we vroeger over families spraken die bijverdienden, die in het theehuis de cannabis aan de man brachten, heeft de coke nu alles veranderd. Sinds een paar jaar gaan bedragen rond die mensen in staat stellen om in Marokko vastgoedkoning te worden."

Vervolgens probeert men met het geld dat verdiend wordt aan de cocaïnehandel, zich in te kopen in de gemeenschap, beweert de burgemeester van Antwerpen in de Nederlandse Volkskrant. "Bijvoorbeeld door onderhandse leningen te geven aan buurtbewoners die niet naar de bank kunnen, door giften te geven aan moskeeverenigingen ... Je ziet dat nu ook al in de vastgoedsector en bij winkels die plots verschijnen die geen echte winkels blijken te zijn, maar die in werkelijkheid criminele doelen dienen, zoals telefoonwinkels, viswinkels, sishabars ...", gaat De Wever verder.

Naast de Antwerpse haven die voor De Wever 'zo lek is als een vergiet', dringt de drugshandel steeds meer door in alle lagen van de bevolking. "Dit gaat doordringen in de politiek. Ik durf te zeggen: in Antwerpen staan we op de rand dat men zich ook politieke invloed aan het inkopen is. Ik ken raadsleden voor wie ik mijn hand niet in het vuur kan steken", stelt de N-VA'er krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Volkskrant/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren