Tagtik

De Wever juicht voorstel Tusk toe

Op de website van zijn partij heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gereageerd op het voorstel van Europees president Donald Tusk inzake de aanpak van asiel en migratie binnen de EU.

Uit een uitgelekte nota blijkt dat Tusk voorstander is van de oprichting van opvangcentra aan de buitengrenzen van de Europese Unie om de asiel- en migratiecrisis aan te pakken. Volgende week wordt daarover in Brussel een Europese top gehouden.

"Het is geen geheim dat de N-VA voorstander is van een Australisch model, met afsluiten van de buitengrenzen, pushbacks en opvang buiten de Europese Unie. En met deze ontwerpconclusie is het duidelijk dat ook Europa eindelijk aan het kantelen is op gebied van migratie", zo schrijft De Wever die het voorstel van Tusk een 'belangrijke stap in de goede richting' noemt.

Volgens De Wever moeten we duidelijk stellen 'dat wie Europa illegaal binnenkomt, elke kans op verblijfsrecht in Europa verliest'. Alleen zo kunnen volgens hem de mensensmokkelaars die veel geld verdienen, een halt worden toegeroepen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren