Tagtik

De Wever pikt kritiek Di Rupo niet

Begin deze week noemde Elio Di Rupo, voorzitter van de PS, de uitspraak van Bart De Wever over de verantwoordelijkheid van de ouders van de overleden peuter Mawda 'verschrikkelijk onmenselijk'.

De Wever heeft Di Rupo nu een open brief geschreven. "Beste Elio, u bent niet de oplossing voor het probleem. U bent het probleem", aldus de N-VA-voorzitter. "Ik wil niemand ontmenselijken. Niet de ouders, die het ergste doorstaan wat een vader en moeder kunnen overkomen, maar evenmin de politieman die zal moeten leren leven met een ondraaglijke last", zo schrijft De Wever over de tragedie van Mawda.

De Wever wijst op het beleid van de PS die met de snel-Belgwet en het asielbeleid leidde tot een 'ongeziene asielcrisis'. Volgens De Wever heeft het opengrenzenbeleid van de PS geleid tot een klasse van nieuwkomers in de Belgische grootsteden die de taal en cultuur niet kennen en zo geen kans maken op de arbeidsmarkt. Dat het PS-beleid danig is mislukt, wil Di Rupo volgens De Wever blijkbaar nog altijd niet inzien.

(Fausto by Tagtik/Source: GvA/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren