Tagtik

De Wever wil niet langer de baas lijken

Op de nieuwjaarsreceptie van de N-VA in de Mechelse Nekkerhal heeft voorzitter Bart De Wever beloofd om het leven van zijn coalitiepartners én van premier Charles Michel niet meer zo moeilijk te maken. Hiermee hoopt De Wever de hetze rond de repatriëringen van Soedanezen en de communicatie van staatssecretaris voor asiel en migratie Theo Francken hieromtrent voorgoed af te sluiten.

Met zijn uitspraken leek het de afgelopen weken, vooral in het Franstalige landsdeel, dat De Wever en niet Michel de echte leider van het land was. De Wever beseft dat vooral premier Charles Michel averij heeft opgelopen in de nasleep van de Soedan-rel. "Een politieke partij mag nog zoveel lawaai maken, je hebt nu eenmaal partners nodig", stelde Michel zaterdag op de nieuwjaarsreceptie van MR, waarmee hij wou duidelijk maken dat de Franstalige steun aan N-VA niet onvoorwaardelijk blijft. De Wever pikte bij zijn medestanders in op deze woorden en deed een belofte. "We gaan in 2018 proberen het leven van de coalitiepartners en zeker dat van de premier, niet moeilijk te maken", stelde de burgemeester van Antwerpen op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij.

Ondertussen vond op datzelfde moment in de AED-studio's in Lint het nieuwjaarsfeest van CD&V plaats. Ook daar geen vlijmscherpe woorden, maar vooral positieve boodschappen van de voorzitter.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren