Tagtik

Denderleeuw wil onveiligheid bij inwoners wegnemen

Het Oost-Vlaamse Denderleeuw, tussen Liedekerke, Affligem en Haaltert, kampt met een onveiligheidsprobleem. De stationsbuurt van Denderleeuw heeft immers al jaren een slechte naam door tal van kleine criminaliteit. Inwoners van Denderleeuw voelen zich er niet veilig. Daar wil het gemeentebestuur nu iets aan doen.

Na herhaaldelijke klachten van Denderleeuwenaren is het gemeentebestuur op zoek gegaan naar de oorzaken van het heersende onveiligheidsgevoel. Een overlegronde met de buurtbewoners zorgde voor meer duidelijkheid. "Het gaat soms over kleine dingen die het onveiligheidsgevoel in de hand werken. Te weinig verlichting, te weinig of volle vuilbakken, zitbanken die te weinig onderhouden worden ... Dat zijn allemaal concrete tips die we gekregen hebben. We zijn daar nu in al onze beleidsdomeinen mee aan de slag om allemaal samen een actieplan op te stellen", zegt burgemeester Jo Fonck (sp.a) bij TV Oost.

Concreet komen er meer bewakingscamera's en een nieuwe wijkagent. Ook wil de gemeente mensen die hun eigendom niet proper houden strenger straffen. Begin december zal het actieplan voorgesteld worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: TV Oost/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren