Tagtik

Deschacht verlaat Anderlecht voor eerste liefde

Olivier Deschacht heeft met zijn sobere speelstijl, tomeloze inzet en voorbeeldige arbeidsethos een hoofdstuk in de geschiedenis van RSC Anderlecht mee kleur gegeven. De blonde verdediger debuteerde in het eerste elftal van Paars-wit in 2001, maar was er vorig seizoen op een zijspoor terecht gekomen.

Maandag werd 'Oli' officieel voorgesteld bij Sporting Lokeren, de club waarvan hij tussen 1995 en 1997 al het shirt droeg bij de jeugdploegen. "Er waren ook telefoontjes uit Turkije en Israël, maar hier woon ik een kwartiertje vandaan", verklaart Deschacht.

"Mijn entourage en familie hebben wel gezegd: Stop ermee. Omdat ik een prachtige carrière heb gehad bij één club. Maar ik voetbal te graag en dus had ik nog geen zin om te stoppen. Ik ben ook zelfkritisch genoeg om te weten wanneer het gedaan is. Ik heb nog een heel goed jaar in mij en wat de toekomst daarna brengt, zien we wel", zegt de kersverse verdediger van Sporting Lokeren op zijn voorstelling.

Deschacht tekende er een contract voor 1 seizoen. "Ik wil niemand bedriegen. Als ik niet meer vooruit geraak, dan kan ik stoppen", verklaart Deschacht deze opvallende keuze.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren